De top 5 goedkoopste tankstations in de buurt van Meerstad

Heb je je altijd al afgevraagd waar je nou het voordeligst kan tanken in de buurt van Meerstad? Wij zijn op onderzoek uitgegaan!

1. Van den Belt - Koningsweg (Oosterhoogebrug)

Tankstation Van den Belt Groningen Meerstad
© 2017 meerstad.net

Het goedkoopste tankstation in de buurt van Meerstad is Van den Belt aan de Koningsweg. Dit zit behoorlijk goed verstopt op het “eiland” waar ook de Tasmantoren (je weet wel, die hele hoge op een kruipende rups lijkende toren) zich bevindt. Dit tankstation is onbemand dus hoewel hij 24/7 open is, kan je er logischerwijs alleen met pin betalen. We hebben de benzine-prijzen een tijdje in de gaten gehouden en dit tankstation had vrijwel altijd de goedkoopste prijs (bijv. vandaag kostte een liter benzine € 1,46).

 • Prijs voor een liter benzine: € 1,46 *
 • Afstand vanuit Meerstad: 4,4 km

2. Esso - Pop Dijkemaweg (Ulgersmaborg)

Tankstation Esso Pop Dijkemaweg Meerstad
© 2017 meerstad.net

De Esso aan de Pop Dijkemaweg is wat verder weg, maar is vaak erg scherp geprijsd. Waarschijnlijk komt dit omdat ze er een paar maanden geleden een onbemand tankstation van hebben gemaakt, waar je dus alleen met pin kunt betalen.

 • Prijs voor een liter benzine: € 1,47 *
 • Afstand vanuit Meerstad: 5 km

3. Fieten Olie - Stettinweg (Industrieterrein Driebond)

Tankstation Fieten Olie Meerstad
© 2017 meerstad.net

Vlakbij de Sontbrug/IKEA zit Fieten Olie. Dit onbemande tankstation dat bekend staat om hun lage prijzen zit op hetzelfde terrein als Stuur Autoverhuur. Ook hier kun je alleen met pin betalen.

 • Prijs voor een liter benzine: € 1,48 *
 • Afstand vanuit Meerstad: 4,6 km

4. Tango - Odenseweg (Industrieterrein Driebond)

Tankstation Tango Odenseweg Groningen Meerstad
© 2017 meerstad.net

Hoewel de Tango dmv. hun reclame-uitingen heel goedkoop overkomt, is dit onbemande tankstation meestal een paar cent duurder dan de bovengenoemde tankstations. Het grote voordeel is echter dat als je vanuit Meerstad naar de ringweg rijdt (over de Driebondsweg), hij heel dichtbij de oprit naar de A7 zit. Je hoeft dus nauwelijks om te rijden. Een ander voordeel is dat je hier gratis je banden op kunt pompen, dus hier kun je op andere manieren besparen.

 • Prijs voor een liter benzine: € 1,51 *
 • Afstand vanuit Meerstad: 4 km

5. OK - Rijksweg (Lewenborg)

Tankstation OK Rijksweg Groningen Meerstad
© 2017 meerstad.net

De OK aan de Rijksweg is weliswaar de duurste van deze 5, maar hij is wel het dichtste bij! Ook zit er direkt naast een Albert Heijn, dus ideaal als je wilt tanken en boodschappen doen. Ook is dit het enige bemande tankstation met een klein winkeltje, dus je kunt er overdag ook andere dingen kopen, en met contant geld betalen. Vroeger was dit een Q8 maar dit tankstation is onlangs omgetoverd tot een OK.

 • Prijs voor een liter benzine: € 1,51 *
 • Afstand vanuit Meerstad: 3,3 km

Openingstijden:

 • Maandag t/m vrijdag: 6:00 - 23:00
 • Zaterdag: 8:00 - 23:00
 • Zondag: 9:00 - 23:00

Verder hebben we nog een eervolle vermelding voor de Makro (Eemspoort), die ook 24/7 open is. Hoewel dit tankstation op de kaart/hemelsbreed erg dichtbij Meerstad lijkt, is er geen direkte route naar toe, waardoor de echt gereden afstand 6,2 km is, dus tenzij je toch al in de buurt bent is dat een behoorlijke omweg. Qua prijzen zijn ze ook niet de goedkoopste. Hij zit meestal tussen Fieten Olie (onze nummer 3) en de Tango (onze nummer 4) in. Echter schijn je met je tankbon € 3,50 korting te krijgen om je auto te wassen bij Gelings Autowasstraat, wat natuurlijk erg interessant is! Hoewel de Makro zelf natuurlijk voor bedrijven/ondernemers bedoeld is, kun je er als particulier wel gewoon tanken.

Mocht je nou echt goedkoop willen tanken, en je bent bereid om een flinke omweg te maken (waardoor je je dus kunt afvragen of je uiteindelijk wel goedkoper uit bent), raden we je aan om in Duitsland vlak over de grens in Bunde (afstand vanuit Meerstad: 54 km) te gaan tanken. Daar zitten de prijzen gemiddeld zo’n 10 cent onder de Nederlandse prijzen. Rij je nog verder Duitsland in, kan het verschil oplopen tot wel 20 cent.

Vond je dit een leuke blog post? Share hem op Facebook of Twitter!

* Dit waren de actuele prijzen op de dag dat deze blog post openbaar gemaakt is, dus zie het als richtprijs.