De voordelen van renovliesbehang ten opzichte van stucwerk

Je nieuwbouw huis wordt binnenkort opgeleverd, en je staat dus voor de keuze, wat kan ik het beste met de wanden doen?

De meeste nieuwbouwhuizen worden “behangklaar” opgeleverd. Hierbij moet je denken aan kale wanden waar nog allemaal strepen en beschadigingen zichtbaar zijn, en waar je alle leidingen gewoon nog ziet lopen. Om de muren mooi strak te krijgen moet er dus iets gedaan worden. Het is algemeen bekend dat stucwerk in nieuwbouwwoningen afgeraden wordt, omdat de kans heel erg groot is dat het gaat scheuren. Dit komt omdat het huis zich de eerste jaren nog moet gaan zetten.

Een behangklare muur - meerstad.net
Een zogenaamde behangklare muur

Gelukkig is er een goed alternatief, namelijk renovliesbehang! Dit heeft de volgende voordelen:

1. Het is een stuk goedkoper

Renovliesbehang is gemiddeld 30% goedkoper dan je huis laten stucen. Dit komt vooral omdat behangen veel sneller gaat dan stucen.

2. Het is net zo glad en strak als stucwerk

Tegenwoordig is het mogelijk om met renovliesbehang een zeer glad resultaat te halen wat niet van stucwerk te onderscheiden is. Ook is het echt 100% naadloos, je ziet de overgangen tussen de behangrollen helemaal niet.

3. Het is heel stevig, waardoor het niet scheurt

Ook al heeft de muur onder het behang een scheur, met renovliesbehang heb je een grote kans dat dit helemaal niet zichtbaar is omdat renovliesbehang scheuroverbruggend werkt.

4. Een behang met motief of zelfs fotobehang is ook mogelijk

Je kunt er ook voor kiezen om bijv. één muur met een behang met motief of fotobehang te laten behangen. Dit kan met stucwerk natuurlijk niet en geeft toch weer een hele andere sfeer.

Onze ervaring

Toen ons huis begin 2018 werd opgeleverd, hebben wij ervoor gekozen om ons huis door het Groningse bedrijf Veka-stuc te laten behangen met renovliesbehang. Zij behangen niet alleen, maar egaliseren vantevoren eerst de wanden, en leveren de muren kant-en-klaar af omdat ze de wanden ook sauzen. Je hoeft dus zelf verder niks meer te doen! Verder ging het supersnel, ze waren makkelijk binnen 2 dagen klaar, 1 dag om te behangen, en omdat dat moest drogen de volgende dag sauzen.

Renovliesbehang - meerstad.net
Renovliesbehang - meerstad.net

Ze gingen als volgt tewerk:

  • Eerst werden onze wanden mechanisch geschuurd om oneffenheden er uit te halen en de muren goed te egaliseren
  • De wanden werden behangen met glasvliesbehang
  • De randen werden afgekit
  • De wanden werden compleet gesausd in de door ons gekozen kleur (RAL 9010)
  • Verder hadden wij zelf een leuk behangetje met motief gevonden op internet die zij voor ons op de wand deden. Dit was geen enkel probleem!
Renovliesbehang - meerstad.net

Wij zijn er erg tevreden mee, omdat het er superstrak uitziet, je werkelijk geen naden ziet en het echt voor een scherpe prijs kon. Dus Veka-stuc is zeker aan te bevelen! Ook dachten ze heel erg mee met het inplannen ervan, want met opleveringen is het natuurlijk vaak zo dat het steeds weer uitgesteld wordt.

Zie hier het resultaat:

Renovliesbehang - meerstad.net
Renovliesbehang - meerstad.net

Wil jij dit ook? Schrijf je in en krijg € 100,- korting!

Heb jij ook interesse in renovliesbehang voor jouw nieuwbouw of bestaande woning? Vul dan onderstaand formulier in en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen door iemand van Veka-stuc!

Als je je via meerstad.net aanmeldt, krijg je € 100,- korting op de factuur!Disclaimer: meerstad.net is volledig onafhankelijk en wij werken niet in opdracht van Veka-stuc, maar hebben in ruil voor het schrijven van dit blog wel een korting op onze factuur gekregen. Dit geld gebruiken wij om meerstad.net draaiende te houden.