De voordelen van renovliesbehang ten opzichte van stucwerk

Je nieuwbouw huis wordt binnenkort opgeleverd, en je staat dus voor de keuze, wat kan ik het beste met de wanden doen?

De meeste nieuwbouwhuizen worden “behangklaar” opgeleverd. Hierbij moet je denken aan kale wanden waar nog allemaal strepen en beschadigingen zichtbaar zijn, en waar je alle leidingen gewoon nog ziet lopen. Om de muren mooi strak te krijgen moet er dus iets gedaan worden. Het is algemeen bekend dat stucwerk in nieuwbouwwoningen afgeraden wordt, omdat de kans heel erg groot is dat het gaat scheuren. Dit komt omdat het huis zich de eerste jaren nog moet gaan zetten.

Een behangklare muur - meerstad.net
Een zogenaamde behangklare muur

Gelukkig is er een goed alternatief, namelijk renovliesbehang! Dit heeft de volgende voordelen:

1. Het is een stuk goedkoper

Renovliesbehang is gemiddeld 30% goedkoper dan je huis laten stucen. Dit komt vooral omdat behangen veel sneller gaat dan stucen.

2. Het is net zo glad en strak als stucwerk

Tegenwoordig is het mogelijk om met renovliesbehang een zeer glad resultaat te halen wat niet van stucwerk te onderscheiden is. Ook is het echt 100% naadloos, je ziet de overgangen tussen de behangrollen helemaal niet.

3. Het is heel stevig, waardoor het niet scheurt

Ook al heeft de muur onder het behang een scheur, met renovliesbehang heb je een grote kans dat dit helemaal niet zichtbaar is omdat renovliesbehang scheuroverbruggend werkt.

4. Een behang met motief of zelfs fotobehang is ook mogelijk

Je kunt er ook voor kiezen om bijv. één muur met een behang met motief of fotobehang te laten behangen. Dit kan met stucwerk natuurlijk niet en geeft toch weer een hele andere sfeer.