7x de leukste hotels rondom Meerstad

Heb je een keer een hotel nodig, omdat je bijv. vrienden of familie op bezoek krijgt? Dit zijn wat ons betreft de leukste opties die vanuit Meerstad goed met de auto te bereiken zijn!

Update (28 september 2017): in de comments van onze Facebook post wees iemand ons er op dat we één overnachtingsmogelijkheid vergeten waren, namelijk De Dochters Kruijer in Middelbert. Die hebben we natuurlijk gelijk toegevoegd!

De Dochters Kruijer, Middelbert

De Dochters Kruijer, Middelbert - hotels rondom Meerstad
© 2017 meerstad.net

De dichtstbijzijnde overnachtingsplek (met de fiets of zelfs lopend vanaf de Driemerenweg over het Kerkpad is het iets meer dan een kilometer) is niet een hotel maar de bed & breakfast “De Dochters Kruijer” in Middelbert.

Vrijwel direct aan de Middelberterplas ligt een boerderij waarin twee kamers (met elk een eigen moderne badkamer met inloop-douche) zijn gebouwd, met daartussen een gemeenschappelijke ruimte met waterkoker en koffiezetapparaat. Alles ziet er nieuw en modern uit en wat vooral opvalt is de enorme rust, terwijl je wel vlakbij de stad zit. Bij mooi weer kun je ook nog es prima lekker buiten in de aangrenzende tuin zitten. Bovendien zijn de prijzen erg schappelijk, met 2 personen betaal je slechts € 60,- per nacht! Dit is inclusief een uitgebreid ontbijt!

 • Perfect gelegen tussen de stad Groningen en Meerstad
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Meer informatie over De Dochters Kruijer (opent in nieuwe tab)


Byonz, Engelbert

Byonz, Engelbert - hotels rondom Meerstad
© 2017 meerstad.net

Iets verderop in Engelbert vinden we het luxe gastenverblijf BYONZ! Je kunt hier niet alleen overnachten (met groepen tot 10 personen), maar ze bieden ook een zeer uitgebreid wellness arrangement aan, incl. oa. sauna, Turkse stoomcabine en buiten een groot zwembad, een tuinkeuken, een jacuzzi en een buitendouche. Byonz wordt gerund door het enthousiaste echtpaar Willem en Marion Boomsma die hun gasten graag iets unieks willen aanbieden.

Met de fiets of auto ben je zo in Meerstad. Op de fiets is het zelfs maar 3 kilometer via het Engelenmeerpad. Qua prijzen zit dit op € 171 per nacht voor 2 personen, maar als je met een grotere groep komt wordt het “per persoon” een stuk goedkoper. Dit aanbod is zo luxe en compleet dat we ons afvragen of onze gasten nog wel tijd hebben om naar Meerstad te komen ;)

 • Zeer luxe wellness arrangement
 • Vlakbij Meerstad

Meer informatie over Byonz (opent in nieuwe tab)


Bastion, Groningen

Bastion Hotel Groningen - hotels rondom Meerstad
© 2017 meerstad.net

Het dichtstbijzijnde reguliere hotel is het Bastion Hotel midden in het bedrijventerrein Euvelgunne. Het zit meteen aan de snelweg en via de Olgerweg ben je binnen 10 minuten in Meerstad. Dit is typisch een hotel wat qua inrichting wat standaard is maar dat merk je ook aan de prijs. Vanaf € 79 heb je al een kamer voor 2 personen, incl. ontbijt. Een prima keus dus voor mensen die van een scherpe prijs houden!

 • Goeie prijs
 • Goed bereikbaar met de auto
 • Dichtbij Meerstad én de binnenstad van Groningen

Meer informatie over Bastion (opent in nieuwe tab)


Van der Valk, Westerbroek

Van der Valk, Westerbroek - hotels rondom Meerstad
© 2017 meerstad.net

Iets verder weg zit het 4-sterren hotel Van der Valk in Westerbroek. Dit is een in vergelijking met andere Van der Valk’s een vrij klein hotel. Het beschikt over een prima restaurant, goede parkeergelegenheid en redelijke prijzen. Let er wel op dat je het ontbijt er los bij moet boeken, dit zit niet standaard bij de prijs van de kamer in.

Meer informatie over Van der Valk (opent in nieuwe tab)

 • Goed bereikbaar met de auto
 • Prima parkeergelegenheid
 • Niet heel dichtbij Meerstad

Hampshire Hotel Plaza, Groningen (Hoornse Meer)

Hampshire Plaza Hotel Groningen - hotels rondom Meerstad
© 2017 meerstad.net

Het designhotel Hampshire Plaza is qua afstand wat verder weg, maar omdat het perfect via de ringweg te bereiken is, duurt het toch maar 12 minuten om er met de auto heen te rijden vanuit Meerstad. Qua prijzen zit het iets boven de prijzen van het Bastion Hotel maar je krijgt er dan ook een veel mooier/moderner hotel voor terug. Bovendien wandel je zo het prachtige natuurgebied rondom het Hoornse Meer in! Een echte aanrader!

 • Gratis pendeldienst naar het centrum van Groningen in het weekend
 • Gratis ruime parkeergelegenheid
 • Direct aan het prachtige natuurgebied rondom het Hoornse Meer
 • Zwembad

Meer informatie over Hampshire Plaza (opent in nieuwe tab)


Rozenborg, Scharmer

Rozenborg, Scharmer - hotels rondom Meerstad
© 2017 meerstad.net

Op 9 minuten rijden ligt in Scharmer (net voorbij Harkstede) het appartementen-complex Rozenborg. Het is gelegen aan de Scharmerplas (dat meer achter de Borgmeren in Harkstede). Elk appartement beschikt over een eigen volledig uitgeruste keuken. Ook beschikt het complex over een groot indoor zwembad. Je kunt je auto recht voor de deur van je appartement parkeren. Dit lijkt ons een goeie optie als je iets voor een langere periode nodig hebt!

 • Scherp geprijsd
 • Gratis gebruik van het zwembad

Meer informatie over Rozenborg (opent in nieuwe tab)


Vond je dit een leuke blog post? Share hem op Facebook of Twitter!