10x de voordelen van waterontharders

In Meerstad hebben wij vrij hard water (12,5 ºD). Dit probleem kun je volledig oplossen door het plaatsen van een waterontharder. Maar wat is een waterontharder en wat zijn nu eigenlijk precies de voordelen?
Waterontharder voordelen meerstad

Heb je zelf interesse in een waterontharder, dan kun je je op deze pagina inschrijven voor een vrijblijvende demo voor een waterontharder met speciale korting (alleen via meerstad.net!)!

Wat is een waterontharder precies?

Een waterontharder is een vrij klein apparaat (vergelijkbaar met een desktop computer) die kalk uit je leidingwater haalt. Het heeft vrijwel geen stroom nodig en wordt meestal in de meterkast of kruipruimte geplaatst. Je hebt hier dan verder geen omkijken meer naar, op het bijvullen van zout na (wat misschien 1 of 2 per jaar moet gebeuren).

Hier volgen de voordelen van het hebben van een waterontharder:

1. Geen kalkaanslag meer in badkamer en keuken

Weg met die lelijke strepen in de badkamer en keuken! Doordat je geen kalkaanslag meer hebt blijft alles er mooi uitzien, hoef je tevens veel minder vaak schoon te maken, en is het schoonmaken hierdoor ook veel gemakkelijker en sneller. Die tijd kun je nu mooi ergens anders voor gebruiken…

2. Langere levensduur huishoudelijke apparaten

Je huishoudelijke apparaten die water gebruiken (oa. waterkoker, koffiezet-apparaat, wasmachine, vaatwasser, boiler etc) zullen veel langer meegaan en bovendien hoef je geen dure antikalk middelen meer te gebruiken. Dus dit kan op lange termijn vele honderden euro’s schelen.

3. Lagere energiekosten

Doordat er in je leidingen geen kalk meer achterblijft, zal je verwarming met minder inspanning beter in staat zijn om je huis te verwarmen. Dit resulteert elke maand weer in lagere energiekosten. Tel uit je winst!

4. Langere levensduur kleding en handdoeken

Onthard water heeft ook een positief effect op de levensduur van allerlei soorten textiel. Je kleding en handdoeken slijten minder snel en zullen dus langer meegaan.

5. Goed voor je huid

Er zijn veel verhalen bekend van mensen met eczeem die na de aanschaf van een waterontharder volledig van hun klachten bevrijd zijn. Ook is je huid minder geïrriteerd doordat je minder zeep/shampoo hoeft te gebruiken.

6. Onthard water smaakt beter

Iedereen die wel es onderin een waterkoker heeft gekeken zal de negatieve eigenschappen van hard water herkennen. Bovendien zeggen de meeste mensen dat het water ook beter smaakt. Dus je koffie en thee zullen hier ook van profiteren!

7. Minder schoonmaakmiddelen nodig

Hard water verlaagt de effectiviteit van schoonmaakmiddelen, zeep en shampoo. Hierdoor moet je dus meer gebruiken om hetgeen toch schoon te krijgen.

8. Bestaande kalkaanslag verdwijnt automatisch

In huizen zonder waterontharder zal het laten plaatsen van een waterontharder tot gevolg hebben dat de bestaande kalk (op bijv. kranen, douchekoppen, maar ook in leidingen) automatisch verdwijnt na een paar weken.

9. Goed voor het milieu

Doordat je minder energie verbruikt en minder schoonmaakmiddelen gebruikt ben je tegelijkertijd ook nog es goed voor het milieu bezig!

10. Goed voor je portemonnee

Hoewel je natuurlijk bij de aanschaf van een waterontharder wel eerst een aanzienlijk bedrag moet neertellen, kun je er wel van uitgaan dat je dit uiteindelijk weer terugverdient doordat je op lange termijn op verschillende terreinen gaat besparen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik na aanschaf van een waterontharder per jaar € 650,- gaat besparen!

De waterhardheid van Meerstad kun je op deze link opvragen.

Vond je dit een leuke blog post? Share hem op Facebook of Twitter!


Heb jij nog geen waterontharder?

Via meerstad.net kun je er één met korting krijgen, ga naar onze aanbieding!