Alles over het elektrische deelauto concept EasyDriving

De deelauto startup EasyDriving is onlangs begonnen met het neerzetten van elektrische deelauto's in Meerstad. In dit artikel behandelen we het concept, hoe het precies werkt, de voordelen, wat voor auto's er zijn en informatie over wat het precies kost.

UPDATE (13-05-2019) Inmiddels zijn er heel veel aanmeldingen geweest en is EasyDriving reeds van start gegaan in Meerstad. Er staan nu op 2 plekken in Meerstad Nissan Leafs die door iedereen die zich aanmeldt gebruikt kan worden. Je kunt je op https://easydriving.eu aanmelden!

Onderaan dit artikel kan je je vrijblijvend inschrijven om aan te geven dat je interesse hebt! Je wordt dan op de hoogte gehouden!

Onlangs was er in het MFC in Engelbert een presentatie over het collectieve zonnepanelen project van Meerkracht en over EasyDriving, een concept met elektrische deelauto’s. Wij waren daar bij en hoorden een heel overtuigend verhaal!

Willen wij in Meerstad elektrische deelauto's hebben? - meerstad.net

Hoe werkt het?

EasyDriving is een idee van Autobedrijf Nienhuis uit Midwolde (vlakbij Leek). In samenwerking met gemeenten en energie coöperaties (ons eigen Meerkracht bijvoorbeeld!) willen zij op centrale locaties in dorpen en stadswijken een aantal elektrische deelauto’s gaan neerzetten. Je kan dan door middel van een app op je telefoon zo’n auto reserveren, maar ook de auto openen (dus je hebt geen sleutel nodig), ermee rijden en weer parkeren op de vaste parkeerplaats met laadpaal.

De voordelen op een rijtje!

Dit concept is natuurlijk vooral interessant voor mensen die hun (2e) auto niet vaak gebruiken. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een auto helemaal weg te doen en dat zou de volgende voordelen opleveren:

Beter voor het milieu

Zonnepanelen - meerstad.net

Elektrische auto’s hebben zoals bekend geen CO2 uitstoot bij het rijden. Ook zullen de auto’s opgeladen worden met 100% groen opgewekte energie omdat de stroom afkomstig is van het collectieve zonnepanelen project van Meerkracht. Dus dit is ook nog eens lokaal opgewekte stroom en daarmee geen stroom die door middel van een certificaat groen gemaakt is (dat zie je in andere landen nog wel eens).

Eén kanttekening moeten we wel plaatsen, bij het produceren van een elektrische auto zijn er wel een aantal processen die minder milieuvriendelijk te noemen zijn, maar onderaan de streep is het nog altijd een veel beter alternatief dan een benzine of dieselauto. Vooral als deelauto, want één deelauto moet natuurlijk meerdere vervuilende auto’s vervangen.

In veel gevallen is het goedkoper

Het hebben van een eigen auto is duurder dan de meeste mensen denken. Je hebt de aanschafkosten, wegenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoud en brandstofkosten dus per maand kan dat behoorlijk oplopen. Bij EasyDriving betaal je alleen maar als je de auto ook daadwerkelijk gebruikt, plus € 5 per maand om lid te kunnen zijn en gebruik te kunnen maken van de app. In veel gevallen zal dit onderaan de streep dus stukken goedkoper zijn. Bovendien rijd je in een nieuwe en elektrische auto!

Meer ruimte op straat

Elke deelauto haalt 4 tot 10 auto’s van de straat, dus het aantal geparkeerde auto’s zou aanzienlijk verminderen. Bij ons in Meerstad is dit probleem minder groot omdat veel huizen een eigen parkeerplek hebben, maar ook in Meerstad zijn er buurten waar er meer auto’s zijn dan parkeerplekken. Dit probleem zou hiermee aangepakt worden.

Wat voor auto’s zouden hier dan komen en wat kost het?

Er zijn verschillende auto’s in verschillende prijsklassen mogelijk.

Nissan Leaf van EasyDriving - meerstad.net
Nissan Leaf

Zo is er bijvoorbeeld de Nissan Leaf die door zijn beperkte actieradius (120 km) vooral geschikt is voor korte ritten. Maar je betaalt er dan ook slechts € 2,75 per uur (of € 27,50 per dag) plus € 0,05 per gereden kilometer voor wat behoorlijk goedkoop is als je dat vergelijkt met andere bestaande deelauto concepten!

Hyundai Kona van EasyDriving - meerstad.net
Hyundai Kona Electric

Dan heb je nog de Hyundai Kona Electric die qua actieradius al een stuk beter voor de dag komt (350 km). Hier betaal je een prijs van € 4,75 per uur (of € 47,50 per dag) voor, plus de € 0,05 per kilometer.

Tesla Model S van EasyDriving - meerstad.net
Tesla Model X

EasyDriving heeft ook nog een aantal Tesla’s in hun assortiment (Model 3, Model S en Model X) maar daarvoor moet je wel eerst naar Midwolde om ze op te halen. Die zijn dus vooral geschikt voor echt lange ritten, bijvoorbeeld de vakantie naar de alpen, of de zakentrip naar Parijs. Voor de Model S betaal je € 15 per uur of € 150 per dag, en voor de Model X (waar 7 personen in passen) € 17,50 per uur of € 175 per dag.

Meer informatie?

Kijk op de website van EasyDriving: http://easydriving.eu/ (opent in een nieuw venster)